Prosjekter

– Under dobbel stjernehimmel

www.RANJA.no

booking(at)ranja.no

En musisk fusjon hvor samisk og nordisk musikktradisjon smeltes sammen med utvalgte dikt av sjamanen, forfatteren og rettighetsforkjemperen Ailo Gaup (1944-2014) til et samtidsuttrykk krydret med jazzelementer.

“Under dobbel stjernehimmel” var en del av det offisielle programmet for det samiske nasjonale hundreårsjubiléet, Tråante 2017, og er tilgjengelig for booking – ta gjerne kontakt!

Medvirkende: Ranja Elvestrand (vokal), Karl Seglem (bukke-/tungehorn, tenorsax), Stein Villa (langeleik, norsk harpe) og Frode Fjellheim (joik, synth).

– “En enestående musikalsk opplevelse, fra første til siste tone!”
– “Det er ikke for ofte man finner musikk og lyrikk smelte sammen så perfekt som i tilfellet RANJA/Ailo Gaup.”

–> Prosjektbeskrivelse (pdf)
–> Konsertomtale, Tråante 2017 (pdf)

Se video:

– #Jenteprosjektet

Norges Musikkhøgskole arrangerte skoleåret 2016-2017 et komposisjonskurs for jenter, da det for samme skoleår kun var fire kvinnelige komposisjonsstudenter av totalt 25 på bachelor- og masternivå. Målet var todelt; å rekruttere kvinner inn på komposisjonsstudiet samt å tilby en inspirerende, utviklende og trygg møteplass hvor det skapes musikk.

Ut av dette har Ranja Elvestrand invitert inn til et videre samarbeid med kvinnelige komponister fra kurset, hvor vi arbeider med sjangerkryssende komposisjoner og arrangering.

– Butoh / bevegelseskunst

Improvisasjon. Vokal lydkoreografi til butoh/bevegelseskunst. Dansens Dag 2017, Scenehuset, Oslo.

Se video:

– #30dager30dikt

I forbindelse med den globale diktmåneden publiserte jeg ett nytt, selvskrevet dikt hver dag. Se galleriet under, inkludert to bonusdikt. (Klikk på et bilde for å åpne bildefremviseren, naviger mellom bildene med piletaster/sveip eller trykk på “spill av”-ikonet nederst på skjermen.)

– Requiem for the living

(Under planlegging.)
Produsent og komponist: Ranja Elvestrand

Requiem for the living er en samtidsmusisk biografi fra årene som pleietrengende ME-pasient, og en hyllest til alle som gjennomlever dette.  Benign post viral myalgic encephalopathy (ME) gir symptomer som muskulær trettbarhet (utmattelse), kognitiv svikt, søvnforstyrrelser, smerter, sensitivitet for sanseintrykk m.m., og for noen blir tilstanden kronisk; de levende døde.